Gå til hoved-indhold

Unge københavnere på Fællesskibet: Et bæredygtigt sejlerliv med solceller og vindmølle

Mikala Helwigh Kamper på 28 år og Morten Risom på 30 år er på vej til Middelhavet i Njord i en 44 fods one-off havkapsejler. De forlod Gammel Kalkbrænderihavn i København i juli måned. Nu er de nået til Cascais med skiftende besætning om bord. De frygter Spækhugger-angreb.

Signe tilbage i Danmark for at søge amerikansk visum til Dansk Vestindiske øer

Signe Storr har derfor efterladt Capibara i Portugal og er taget til Danmark for at få sit visum - men det går ikke helt efter planen.

Sejlskibet Mormor fra Odense: Det vigtigste er ikke hvor vi havner, men at vi gør det

Familien Haunstrup fra Odense sejlede mod Middelhavet i sommeren 2021. De savnede tid med hinanden, og efter mormors død blev livet endnu vigtigere at leve. Nu er de hjemme igen efter 14 måneder fra Danmark. Pengene slap op. Båden lod de blive og livet leves anderledes nu.

Signe: Problemet med at se sejlsport på YouTube er…

Er det dårligt for ens parforhold at se sejlervideoer på YouTube, når man selv sejler? Og kan man mon sammenligne det med at se internetporno? Dette spørger Signe Storr om, efter hun har gjort sig en ubehagelig opdagelse.

Jan og Josefine stak af fra hamsterhjulet - nu nyder de Portugal - men frygter Spækhuggere

Efter to år med forberedelser og et liv i sparsommelighed drog Jan Dahl og Josefine Jørgensen fra Egå den 7. august afsted på jordomsejling i deres 50 fods Bavaria. - Motoren skal sættes i bak, hvis vi møder Spækhuggere, der angriber roret, fortæller de til TV 2 Østjylland.

Trine Røge Sund i Caribien: Angsten for at sejle skal ikke smadre vores drøm

Trine og Søren og deres tre børn er i Caribien. Det har ikke været nemt at komme dertil, for Trine udviklede allerede inden afgang fra Danmark en voldsom angst for at sejle. Men det skulle ikke ødelægge deres drøm om to års langturssejlads. Cille Rosentoft taler med Trine på Grenada.

Cille siger farvel til sommeren 2022: En perfekt sommer hvor 33 fod indimellem føltes enormt stort til fire mennesker

Familien Rosentoft sejler i en Hallberg Rassy Mistral fra 1976. En smuk, ældre og velholdt båd. Ombord er Christian på 44, Cille på 43, Gustav på 20 år, Bertram på 16 år, Liva på 12 år og Sylvester på 4 år. Derudover har familien også toppet op med en hund, Maggie, som er en boxer-blanding.

 

To uheld på under en måned - fysiske brovagter genindsættes midlertidigt ved Kronprins Frederiks Bro

Nu er både lystsejlere, cyklister og biler kommet i problemer på Frederiks Bro. Senest måtte en sejlbåd slå voldsomt bak, da broklappen pludselig gik ned. Indtil fejlen er udbedret, vil brovagter igen have plads i vagttårnet.

Signe i Biscayen: “Nu sker det,” sagde jeg da en gruppe spækhuggere nærmede sig båden

I de sidste par år har spækhuggere angrebet sejlbåde langs den spanske og portugiske kyst, men vi troede, at vi ville undgå at møde dem med den rute, vi havde besluttet at sejle, fortæller Signe Storr efter at have krydset Biscayabugten.

 

Blum og Hart: To unge, sejlende spillemænd på vej ud i verden på lavt budget

Thomas Blum på 22 år og Liam Hart på 24 år er sejlet fra Danmark uden en bagkant og uden penge på kontoen. Men til gengæld har de højt humør og musik ombord på deres One Off 38, der er designet med inspiration fra en Motiva. Cille Rosentoft taler med sejlerne.