Gå til hoved-indhold

Asger Hansen sejler 5.000 sømil om året i sin J/145 - han elsker vintersejlads

Skipper på J/145'eren Roxy, 74-årige Asger Hansen fra Aarhus Sejlklub, har i mange år brugt sin båd til at transportere forskere til Svalbard, Azorerne, Island, Nordkapp og nu også til tursejlads Danmark Rundt. Vintersejlads er sagen. - Der er ikke nosser i sommerluft, siger han til Minbaad.dk.

Cilles guide til at overleve de mørke måneder - planlæg din næste sejltur

Familien Rosentoft tager de lange mørke, tunge vintermåneder i brug, når forårets og sommerens sejlture skal planlægges. Her får du deres guide med kriterier at planlægge ud fra, så du også kan vende ventetiden til planlægningstid.

Lars Løkke trækker stikket - skal krydse Atlanten med Jesper Bank

- Jeg er ikke i frontlinjen politisk, og jeg har brug for at sidde og stirre på det uendelige hav og tænke over, hvad jeg skal med mit liv, siger Lars Løkke. Holdet, der tæller flere kendisser, stævner ud fra Lanzarote 26. november, fortæller Dplay og Kanal 5 om serien ’Over Atlanten’.

Erik Aanderaas tursejlads alene fra Island til Færøerne i hård kuling

Se den eventyrlystne nordmand sejle 300 sømil fra Island til Færøerne i kuling og kulde.

Bådelauget i Kerteminde vil bevare glasfiberens guldalderbåde fra 60'erne og 70'erne

Formålet med bådelauget er for det første fællesskab på tværs af køn og alder og for det andet at bevare glasfiberens guldalderbåde fra 1960’erne og -70’erne. Derudover ønsker lauget at fremme maritim dannelse, herunder at man lærer at begå sig til søs og i havn, tage ansvar og forstå, hvad det vil…

Corona lukker verden ned, men familien Arildsen insisterer på frihed og sejler over Atlanten

Familien Arildsen, der nu er på Gran Canaria, sejler snart videre ud i verden. De er klar på at omstille sig, fordi de ikke ved, hvordan verden ser ud nu eller om et par måneder. Til gengæld har de havnens mindste og hyggeligste båd, en Albin 34, og de er sammen. Cille Rosentoft interviewer.

Norsk solosejler Erik Aanderaa kommer man ikke udenom - ny video om sejlads i Nordatlanten

Erik Aanderaa står måske lidt for meget på dækket i t-shirt i 15 m/sek. i to plus grader og store bølger og er et dårligt forbillede på den måde - men sikke videoer og sikke vilde ture til Island og Færøerne fra Norges vestkyst.

Claes købte mindre båd for at tjekke om familien ville sejle - nu har han købt en større

Hvis det stod til 54-årige Claes Mørkeberg, havde han købt en +30 fod båd med det samme, men han vidste godt, han skulle finde ud af om det overhovedet var noget for familien. De besluttede derfor at købe en Spækhugger. (der er til salg). Nu har familien købt en Amigo 40.

Sejlerkvinder i Middelhavet - ny bog henvender sig til den modne, uerfarne langturssejler

Boganmeldelse af Cille Rosentoft: Sejlerkvinder i Middelhavet tager dig med ombord hos fem forskellige kvinder og lader dig for en stund mærke de stærke følelser, der udspiller sig ombord. Tilsammen har de fem kvinder 55 års sejlererfaring fra hver sin båd.

Coronavirusset gav Sophie og Casper det afgørende skub – nu er stævnen vendt mod verdenshavene

Kæresteparret fra København sætter kursen mod en usikker verden, hvor konstant ændrede smittetal sætter dagsordenen. Men med stædighed kommer man langt, har parret for længst erfaret – blandt andet da Casper for fem år siden købte den 58 fod lange Hvalodea uden en krone på lommen.