Gå til hoved-indhold

Visens Skib holder gratis havnekoncerter på 30 danske lystbådehavne i sommerferien - se programmet her

Visens Skib fejrer 20 års corona-forsinket jubilæum som et anderledes, selvgroet og levedygtigt kulturfremstød for dansk sangglæde. I juli måned besøger skibet en række havne i de indre, danske farvande.

Sejlende protest lørdag 29. maj mod klapbro i Margretheholm Havn

Gruppen "Bevar Margretheholms havn og en grøn by i et maritimt miljø" vil nu vække politikerne med en sejlende demonstration. Man kan starte med morgenmad i Margretheholm Havn eller blot støde til inde i Københavns Havn.

Unge løsner fortøjninger på syv både i Aarhus Lystbådehavn - sejlerne er rasende

Den var igen gal i weekenden på Aarhus Lystbådehavn, der længe har kæmpet med unge indvandrere, der chikanerer sejlerne. - I alt var der syv-otte unge. Inden jeg nåede at få tøj på, havde de løsnet fortøjningerne til seks både længere inde af broen, der nu lå uden for-fortøjninger, fortæller en…

Hornbæk Havn renoverer og udvider med ny 20 meter lang gæstebro

Ny gæstebro gør gavn i den populære Hornbæk Havn. - Det skaber plads til flere store både, der kan komme ind og ligge langskibs. Det er både på 50 fod og derover, der især vil have glæde af det, og dem bliver der stadig flere af, siger havnefoged Morten Saaby til Helsingør Dagblad.

Læserbrev: Lynetteholmen ødelæggende for sejlerne - hvad vil man egentlig med KøbenHAVN?

Er det udelukkende krydstogtskibe og (dyre) lejligheder med havudsigt, man stiler efter - eller vil man beholde og udvikle København som en by med et aktivt, folkeligt og attraktivt havnemiljø? Sådan spørger sekretær i sejlklubben Lynettens bestyrelse, Klaus Sørensen.

 

Bådejere spejder nu mod øerne efter ledige bådpladser - fx i Kolby Kås på Samsø

Den positive sideeffekt af Covid-19 er øget bådsalg, men det giver lange ventelister i havnene, især omkring de store byer, hvor priserne for en bådplads ofte er høje. Disse forhold får bådejere uden fast plads til at kigge mod de danske øer i jagten på en fastliggerplads.

Udenlandske sejlere med båd i Danmark kan nu rejse hertil og klargøre båden

Folketingets partier indgik 13. april 2021 en bred aftale om gradvis genåbning for rejseaktiviteter. Det er godt nyt for de havne i Danmark, hvor udenlandske sejlere har både, som de indtil nu ikke har haft adgang til at klargøre og søsætte. Det har de nu fra 21. april, fortæller FLID-havne.

Marselisborg Havn håber utroligt meget på en havneudvidelse

Der er en lang venteliste for at få havneplads i Marselisborg. - Vi arbejder derfor hårdt på at få en udvidelse af havnen, men i sidste ende er det en beslutning, som byrådet i Aarhus skal tage, men man er meget langt med planerne, forklarer havnechef Thomas D. Fog.

Flere både i brand ved Stubbekøbing Havn

Der har fredag morgen været brand i flere både ved Stubbekøbing Havn på det nordlige Falster. Alarmopkaldet kom klokken 05.49, men da politi og brandvæsen nåede frem, havde flammerne allerede bredt sig til flere omkringliggende både.

Millioner til maritimt mødested på Bønnerup Havn - sejlerne får glæde af det i 2024

Pengeregn til havn. Først gav Norddjurs Kommune lovning på to millioner kroner til Det Maritime Hus, og nu supplerer Realdania med yderligere fire millioner kroner. - Vi er jublende glade, siger formanden for Det Maritime Hus, Anton Høgh til TV 2 Østjylland.