Gå til hoved-indhold

Nora kommer: Sønderjylland, Sydfyn, Lolland og Bornholm får vindstød af orkanstyrke

Pas på din båd, især hvis den er i vandet. I løbet af fredag aften og natten til lørdag vil stormen feje ind over landet med vindstød, som kan nå orkanstyrke. Se TV 2's vejrkort.

48-årig motorbådssejler fundet død i vandkanten ved Fårevejle - 55-årig stadig savnet

Eftersøgningen efter de to mænd i en Hobro-jolle blev indstillet tidligt torsdag morgen. Mændene var sejlet ud fra Røsnæs med kurs mod Havnsø. Der er tale om én af to mænd, der har været savnet siden onsdag. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Bavaria 39 i brand i Holbæk - røgforgiftet person anholdt

Flammerne stod op fra en 39-fods sejlbåd i morges. Det bekræfter både Vestsjællands Brandvæsen og Midt- og Vestsjællands Politi over for B.T. Omkringliggende både har også fået brandskade.

 

Dragør Baadeværft er endelig flyttet i nye bygninger

- Det var en stor beslutning for kommunen, men med et godt samarbejde lykkedes det at blive enige om at leje 3000 m2 ved det gamle færgeleje lige ud til Øresund, fortæller Dirch Petersen fra Dragør Bådeværft, der startede i 1912.

X-Yachts undersøgte rorlækage på X4.9 på Gran Canaria - to mulige scenarier

En løs pinolskrue var efter alt at dømme årsagen til, at en hollandsk X4.9-ejer i januar måned kom i bekneb i den transatlantiske kapsejlads ”ARC January”. Det konstaterer X-Yachts’ director of design & Engineering Thomas Mielec, der tilså båden på Gran Canaria efter bjærgningen, hvor mandskab havde…

Dragonfly 40C Performance i kulfiber kan det hele - få her forklaringen om trimaranen

Vi var på bådværftet i Skærbæk hos Jens Quorning fra Quorning Boats, der forklarer om den tjekkede Dragonfly 40C Performance, der koster op mod 10 mio. kroner. En båd, der er solgt flere af. - Kvalitet koster, siger Jens Quorning om kulfiber-trimaranen. Se interview.

Båden Sol, der rev sig løs, er nu tilintetgjort og fjernet

Gilleleje Bådebyggeri og virksomheden Kystsikring.dk i Gilleleje har smadret og fjernet den båd, som blev kastet ind mod kysten i Helsingør under stormen Malik i sidste uge. Ejer var dybt ulykkelig over tabet.

Projekt Sail Africa har hjulpet sorte og kvindelige sejlere på vandet

Mangfoldigheden på vandet er øget i takt med det sydafrikanske program, der for få måneder tog titlen World Sailing 11th Hour Racing Sustainability Award. Se video og læs interview om det nytænkende program.

Dronning Margrethe gav kærligheden til sejladsen videre på Dannebrog - se ny særudstilling om kongeskibet

Tirsdag blev M/S Museet for Søfarts særudstilling ’Danneborg – Kongeskib i 90 år’ officielt indviet af H.M. Dronningen. Efter åbningsceremonien fik dronningen en rundvisning i udstillingen, der rummer et væld af genstande og personlige fortællinger fra Kongeskibets 90-årige historie.

Poul Kirketerp - det kæmpe sejlertalent med 3 x VM-guld i OK-jolle blev 70 år

Nekrolog. Den dansker, der har vundet flest VM-guld i OK-jollen, er århusianeren Poul Kirketerp med tre styks i 70’erne. - Dengang var Poul stjernen. Han var en trendsætter i OK-jollen, især på læns var han hurtig, siger sejlervenen Finn 'Beton' Jensen. Bisættelse på fredag.