Gå til hoved-indhold

Kielerkanalen igen gratis at passere for lystsejlere

Sejlere vil igen i år drage fordel af den tyske, føderale transportministers melding om at passere Kielerkanalen gratis. Det sker for at øge tiltrækningskraften til kanalen i økonomisk vanskelige tider, som corona har skabt.

75 meter stål-superyacht Phocea brænder i Malaysia - nu brændt ned

Den 246-fods båd er i alvorlige problemer med brand om bord. Se nu nyt billede, hvor båden ikke ser ud til at kunne reddes. Opdatering kl. 17.15.

Træn som landsholdet: 49erFX-sejler Marie Thusgaard viser hvordan

I en syv minutter lang video inviterer Marie Thusgaard og landsholdets fysiske træner, Simon Steward, indenfor til corona-venlig træningssession. Kun få remedier er nødvendige.

Når bådene er tøet op, kan de synke, hvis frost har skadet søvandsfilteret

Omslag i vejret kan blive dyrt for bådejere. Norsk ekspert fortæller nemlig om frosne, ødelagte søvandsfilte, som førte til, at både kunne tage vand ind, når isproppen i søvandsfiltret smeltede. Se billede.

L23 på vej under isen i Marstal - hvem ejer båden?

En sejler Torben Holm spørger, om der er nogen, der ved noget om den grønne L23'er, der i Marstal uden opsyn. Sig til, hvis du kender vedkommende.

Isens bæreevne varierer - men bør som hovedregel være 13-18 cm tyk

En tur på den frosne fjord eller sø kan være fristende, men bør overvejes og planlægges grundigt. DMI giver i artikel gode råd til is-sejlere og andre vinterglade danskere.

Slæbebåd Gitte Vig er nu isbryder i Limfjorden

- Slæbebåden er i fuld gang med at bryde render i Limfjorden, og så vil strømmen også fjerne noget af pakisen. Men jeg kan forsikre, at der bliver arbejdet på højtryk, siger orlogskaptajn i Søværnet, Jens Hulgaard, der også er isofficer. Det skriver TV 2 Nord.

 

Sejlerskolen Watergames tilbyder sejlerkurser som fjernundervisning

Med forsamlingsloft og afstandskrav skal sejlerskoler være kreative. Danmarks største sejlerskole Watergames tilpasser sig de nye vilkår og lancerer dueligheds- og yachtskipperkurser som fjernundervisning.

Båd i vandet om vinteren: Alle skroggennemføringer bør beskyttes mod frost

Beskyttes skroggennemføringerne ikke mod frost, risikerer de at sprække ved isdannelse. Luk søventilen og fjern slangen. Hæld derefter lidt anti-freeze fra Starbrite ned i ventilen og monter slangen igen bagefter, lyder ét af tolv råd fra eksperter.

X-Yachts' tidligere ingeniør og skrappe kapsejler Niels Ditmar er gået bort

Nekrolog. X-Yachts´højt respekterede ingeniør Niels Ditmar, der gik på pension i 2010, er efter nogen tids sygdom sovet ind den 5. februar 2021. Han blev kun 72 år. I 1986 blev Niels Ditmar ansat som ingeniør hos X-Yachts og var igennem 24 år virksomhedens førende ingeniør.