Gå til hoved-indhold

To sejlere omkommer efter bådbrand i Australien

Efter at have modtaget alarmen fandt brandfolk to afdøde sejlere på båden, der lå fortøjet. Myndighederne undersøger nu de nærmere omstændigheder omkring branden.

32-fods sejlbåd sank i Lillebælt efter brand - 5 personer og hund blev reddet

Dansk Søredningsselskab fik forinden reddet de fem personer og en hund på sejlbåden. Undervejs blev sejlerne tilset af en læge fra en af Flyvevåbnets redningshelikoptere. Nu fortæller Marinehjemmeværnet om slukningen af branden.

Fem sejlere og en hund reddet efter brand i Lillebælt

En kraftig røgsøjle steg mandag formiddag op fra en sejlbåd i farvandet mellem Jylland og Fyn. Alle ombord er i sikkerhed på en redningsbåd fra Dansk Søredningsselskab. Det er endnu uvist, hvad der ligger til grund for branden.

Blæsten fortsætter: De nordjyske sejlere risikerer vindstød af stormstyrke

Et svensk lavtryk giver kraftige vindstød til de danske sejlere mandag. Det skriver både DMI og TV 2 Vejret. Også på Anholt kan vindstødene være af stormstyrke.

Overbordfalden sejler hentet af helikopter ved Dragør

En kraftig vind skubbede søndag eftermiddag en sejler i vandet nær Dragør på Amager. Sejleren slap umiddelbart fra uheldet uden fysiske mén.

Verdens største alu-sejlbåd med 3.500 kvm sejl har en topfart på 21 knob

Nylige tests på Nordsøen viser, hvordan det imponerende fartøj Sea Eagle II kan ramme 21 knob på loggen. Hollandske Royal Huisman står bag rekord-båden. På tre carbon-master er der et samlet sejlareal på over 3.500 kvadratmeter.

Jørn Utzons private 35 fods ”hjemmedesignede” Tritail - One Off sælges

Nu har du mulighed for at eje den verdensberømte arkitekt Jørn Utzons unikke alu-båd fra 1970. Se her, hvad du får for 240.000 kr. Båden er med to små kahytter, som befinder sig i hver side. Agter er båden delt i to, som på en katamaran.

Naturvin med miljøvenlig levering: Gannat har fragtet 15.745 flasker fra Frankrig til København

Miljøet er i højsædet, når franske Anne-Flore Gannat og besætning transporterer vin med Fairtransport. Tirsdag ankom skonnerten til København.

Benjamin Kristensen: Sejlerkulturen vakler - ikke nok med en mobiltelefon til søs

Læserbrev: I dag kommer de fleste nye fritidssejlere "ud af det blå", ofte motiveret af nogle få sejladsoplevelser, men uden grundlæggende kulturelle traditioner og kundskaber. Flere nye fritidssejlere antager tilsyneladende fejlagtigt, at man kan navigere sikkert med mobiltelefoner.

Ta’ skipperansvar - sørg for alle får redningsvest på om bord - ny SejlSikkert kampagne

Spørger man sejlere, kano- og kajakroere eller garn- og lystfiskere, om de bruger vest, svarer 66 pct. ”altid”, og 92 pct. mener, at de altid tager skipperansvar. Det viser, at viljen er der, men virkeligheden ser en smule anderledes ud ifølge SejlSikkerts årlige redningsvesteoptælling i havnene.