Gå til hoved-indhold
Finnjollen ser ud til at være fortid efter OL i Tokyo i 2020. Her sejler Jonas Høgh-Christensen OL-sølv hjem i Finnjollen i 2012. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Finnjollen ser ud til at være fortid efter OL i Tokyo i 2020. Her sejler Jonas Høgh-Christensen OL-sølv hjem i Finnjollen i 2012. Foto: Troels Lykke

Mixed topersoners kølbåd sender Finnjollen ud af OL i 2024

Det beretter direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche, i sin blog fra World Sailings årsmøde i Florida. Han fortæller også at kite kommer på OL-programmet.

Af Troels Lykke |

Direktør i Dansk Sejlunion Christian Lerche skriver dagbog fra World Sailings årsmøde i Florida, USA, på sejlsport.dk. Her er et uddrag:

Den første mødedag i World Sailings Council (fredag, red.) bragte sejlerverden tættere på en afklaring omkring hvilke både, der skal benyttes ved OL i Frankrig i 2024.

Kite på programmet - en stor fornyelse

Kite kommer på programmet som en af de største fornyelser. De skal sejle et mixed topersoners format, der endnu ikke er beskrevet, men som kan blive en form for stafet.

Windsurfing: Her faldt valget på RS:X. Det er dog ønsket, at windsurferne skal blive foilende.

Mixed topersoners jolle skal udbydes, men de opstillede kriterier ligner til forveksling en 470.

Farvel til Finnjollen i 2014

Størst spænding var der selvfølgelig om det sidste event, hvor man med knap 80 procent af stemmerne i Council besluttede, at der skal et mixed topersoners kølbådsevent på programmet i stedet for mixed enmandsjolle.

I dette event skal der indgå en distancesejlads på godt et døgn.

Med disse valg, der i sidste ende også blev støttet af de to nordisk/baltiske medlemmer af Council, er Finnjollen IKKE på programmet i 2024. Det har selvfølgelig skabt debat og kritik.

Spektakulært Paris-OL i vente

Council fik desuden en præsentation af de overordnede rammer for arrangementet af OL i 2024.

Det virker som om, de franske arrangører ved, hvad der skal kræves til et godt, publikumsvenligt og spektakulært OL.

Udfordringer i Tokyo

Council fik også en opdatering omkring forberedelserne til Tokyo-OL i 2020 efter testeventet ved World Cup'en dette efterår. Der skal sejles ud for Enoshima, hvor der er mange udfordringer: Fiskere, fiskefarme, store bølger, stor dybde og strøm.

World Sailings official havde flere kritiske forbedringsønsker, men var fortrøstningsfuld.

Opgør med bådmonopoler

Der er op til møderne talt meget om anti-trust og monopol omkring OL-bådtyperne. EU vil formentlig gå ind i en undersøgelse af spørgsmålet.

På dette punkt godkendte Council en plan, der indebærer, at alt udstyr, der skal benyttes ved OL, skal have flere mulige producenter.

Dette skal bl.a. ske ved at indføre et licenssystem, så de klasser, der i dag kun har én leverandør, åbner op for andre producenter mod licens/royalty.

Beretning fra VM i Aarhus

Council-mødet fortsætter lørdag. Her skal stævnechef Klaus Natorp fortælle om det velafviklede VM i Aarhus.

Vi, der blot er observatører ved mødet, sidder i anden række bag councilmedlemmerne. Hele vores gruppe G er løbende i kontakt med vores to medlemmer, hvis der opstår behov for at justere deres mandat undervejs.

Med den store afklaring, der blev opnået fredag, skulle man tro, at der ville falde ro over Sarasota-møderne. Det er ikke tilfældet, for alt kan blive bragt op igen på generalforsamlingen søndag, skriver Christian Lerche.

Christian Lerche er åbenbart som en fisk i vandet ved årsmødet i Florida, for aldrig tidligere er offentligheden blevet så godt orienteret som nu. Vi takker herfra minbaad.dk. Foto: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader