Gå til hoved-indhold

Solrød Strand-familier søger donation af Opti-grej til cubansk sejlerskole

To sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskole med unge Opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Fem billige brugtbåde til den nye sejler

Med de lave priser på brugte sejlbåde er det nu langt lettere at kaste sig over livet til søs. Se her flotte brugtbåde til under 100.000 kroner, heriblandt en billig Bianca 27.

Gast på langtur: Den uforudsigelige pakkeliste og andre gode tips

Hvad der skal lægges i tasken inden langturssejlads, kan være vanskeligt at spå om. Gasterne Maria Ravn og Sara Sulkjær giver her anbefalinger til kommende gasters pakkelister. Se også, hvad du ellers bør være opmærksom på inden afgang.

Langturssejler Malene holder foredrag på Naturmødet i Hirtshals

Sejler, forfatter og foredragsholder Malene Wilken gik i 2009 ombord på skibet Æfnitýr med sin mand og to små børn. Sammen brugte de lidt over to år på at sejle til Middelhavet og retur. 24. maj holder hun foredrag om natur og om at realisere sine drømme på folkemøde i Nordjylland.

 

Far og søn surfede løs i den Engelske Kanal i 17 m/sek. i stabil Landmark 43

En update fra vest, skriver Martin Meredin fra Kalundborg i en mail til minbaad.dk. Han er ved at sejle faderens Landmark 43 hjem fra Nantes i Frankrig. Her er anden beretning om Martin og Ole Meredins hjemrejse. Guernsey og Isle of Wight var en oplevelse. Nu er duoen på vej ind i Kielerkanalen.

Familien Beha sejler mod nord på TV 2 i aften

Mandag kl. 20.00 har de folkekære sejlere premiere på deres seneste serie, Kurs mod nord. Turen går til Svalbard i familiens nyindkøbte redningsbåd fra 1951.

 

Silje og Hauke sejler til Grønland for at samle mikroplast

Udstyret med handsker, huer og varmt tøj går de unge sejlere til sommer ombord på en polskbygget stålketch. Målet er den barske, grønlandske østkyst, hvor nettet skal i vandet, og mikroplast hives ombord.

Gast på langtur: Tjek økonomien - køjepengene er vidt forskellige

Hvor meget du som gast må smide i skibskassen, og hvad der er inkluderet i dette beløb, er afgørende at undersøge, inden aftalen med langtursskipperen kommer i hus. Minbaad.dk's Maria Ravn og Sara Sulkjær deler ud af deres erfaringer.

Havana sætter kurs mod Middelhavet til sommer

Den folkekære Beha-familie stævner atter ud på en længere sejlads i Jeanneau-sejlbåden. Denne gang får det varme Middelhav, som sejlerne missede under jordomsejlingen, besøg af de populære herrer. Se desuden ny serie anden påskedag.

Erik Aanderaa - en norsk viking der i januar sejlede 200 sømil fra Norge til Shetlandsøerne

No bullshit - just sailing, siger Erik Aanderaa, der sejler Contessa 35 med remdrevet autopilot. Han blev udfordret af den anden singlehandsejler Sigurd Utbjoe (Luffe 44-sejler) til at krydse Nordsøen for at opleve festivalen Up Helly Aa på Shetland. Begge tog turen fra Haugesund i hver sin båd i 17…