Gå til hoved-indhold

SUP-kultur vokser frem - men flere kommer i problemer

I sidste uge måtte livredderne fra TrygFonden Kystlivredning flere gange i vandet for at hente SUP’ere i land, der var blevet taget af vinden, og det får nu livredderne til at advare mod især oppustelige SUP i fralandsvind.

DMIs månedsprognose lover ustabilt vejr til sejlerne i juli

Resten af juli byder på et lille temperaturdyk og pletvise regnbyger med sol imellem. I næste uge lyder det fx fra DMI: Stedvise regnbyger og til tider nogen sol. Og uden lidt kølig luftmasse vil give dagstemperatuer mellem 16 og 23 grader.

X-Yachts vil være foretrukne reparations- og serviceværft i Syddanmark og Nordtyskland

Hvem er din foretrukne servicepartner til sejl- og motorbåden? Ifølge servicechef Niels Ebbesen, har X-Yachts en vision om at være det foretrukne reparations- og serviceværft i Syddanmark og Nordtyskland. Det er nemlig andre end X-Yachts både, der kan fikses i Haderslev.

Sommeren til sejlerne starter igen på fredag med mere varme og mindre vind

Men før den sommerlige fredag kommer der fire dage præget af skyet vejr med byger. Men vinden i denne uge bliver nu let til frisk eller svag til jævn, fortæller DMI. De frivillige reddere har været på en del arbejde i blæsten, siger frivillig redder fra Juelsminde.

Unge sejlere kastet tilbage til stenmole i Rønne med sejlbåd der blev smadret

- De bliver overrasket af vind og bølger, da de kommer ud af havnemundingen, og der bliver de simpelthen blæst ud i stenene, siger vagtchef ved Bornholms Politi Jesper Lund til Ekstra Bladet. En af sejlerne havde alkohol i blodet, viste test.

Norsk bådejer forklarer nu om redning hvor sejl rullede ud og bom knækkede

Vores norske kolleger på Seilmagasinet.no har talt med ejeren af en norsk sejlbåd, der kom i alvorlige vanskeligheder ud for Tromøya i Skagerrak.

Ny frilufts-ø foræres til sejlerne i Roskilde Fjord

Fjordens brugere kan frit besøge øen, der er markeret med en gul bøje sommeren igennem. Øen skal samtidig skabe fred til ynglefugle på øer og holme.

Derfor brændte 32 fods sejlbåd i Lillebælt - ejerne fortæller nu om skrækscenariet

- Jeg ringer 112. Det ryger op fra kahytten, og min far er hoppet derned for at undersøge, hvor røgen kommer fra, skriver en ærlig datter til minbaad.dk. Hun var om bord med 4 andre og en hund. Alle blev reddet. Brandsikkerheden skal være i orden, lyder familiens appel.

Pas på den hårde vind og bliv måske i havn: Se redning af norsk sejlbåd - rullestorsejl blæst ud

Det bliver det ved med i den kommende uge, hvor vejrmeldingerne lover hård blæst. SejlSikkert anbefaler forberedelser, og måske er det bedre at blive i havn i blæsten. Norsk sejlbåd kæmpede i store bølger og vild kuling. Se norsk redningshold i aktion.

Sejlende jazzfestival underholder gæsterne i Københavns Havn

Fredage og lørdage i juli sejler den flydende Restaurant Vandvid rundt i hovedstadens havn med dygtige jazzbands. Eventen er stablet på benene, efter at flere festivaler er aflyst grundet corona.