Gå til hoved-indhold

Isbjerg svarende til Fyn gange to kan true skibstrafik i Atlanterhavet

Isbjerget er 6000 kvadratkilometer stort, svarende til to gange Fyns størrelse, og vurderes at veje 1000 milliarder ton. De fleste af Antarktis’ store isbjerge når aldrig så langt, som A68 er nået på de godt to år, det har været i bevægelse.

Thurø-sejler vil samle sejlere, når Tour de France kommer til Danmark i 2021

Planen er at sejle en op-ned-bane ved Knudshoved Havn og broen. Undervejs skal bådene filmes af helikoptere og blive et festligt indslag, når karavanen passerer inden mållinjen i Nyborg. - Vi satser på 1000 eller flere både fra oplandet og folk på sommerferie, skriver initiativtager Finn Barnholdt.

Flere udstedte speedbådsbeviser 

Dansk Sejlunion udstedte 34 procent flere speedbådsbeviser i 2019 i forhold til året før. Også vækst i antal nye duelighedsbeviser.

Elan E5 - racing-mandens herlige kompromis til tur- og kapsejlads

Den 39-fods slovenske båd har dét, som kap- og tursejlere kan lide. Elan E5 er nemlig smuk, hurtig, godt udstyret med moderne skrog, men kan også bruges af enhver familie. Thomas Iermiin fra Floor Yachts giver en rundvisning. Se også galleri.

ØRC'en flytter - vil ikke tage opmærksomhed fra kæmpe SailGP-stævne

Sommersejladsen Øresund Rally for Cruisers viser hensyn til sin nye storebror, der med F50-katamaraner lander i København den 11.-12. september. En weekend, hvor også ØRC'en skulle have været på vandet. I stedet sejler 180 festklædte både til Malmø den 5. september.

Strandet Granada 24 er flyttet til parkeringsplads i Tisvildeleje

Sejlbåden, der for tre uger siden stødte på grund ved den nordsjællandske sommerhusby, er nu fjernet fra strandbredden. - Jeg tvivler på, at den kommer ud at sejle igen, forudser den lokale sejler, Daniel Faber Threms.

Niels Jeppesen: Ny X5.6 er den sexede og hurtige cruiser

X-Yachts kommer til november med luksusbåden X5.6, der koster fra 6,7 mio. kroner. Vi mødte chefdesigner Niels Jeppesen og interviewer ham om båden. - Med denne båd har vi maksimeret og optimeret en masse nye detaljer, siger Jeppesen.

Businessmanden Lars Ive om Xp 38: Den kan håndteres af to

- Det er ikke mig, der bestemmer om bord, det har jeg ikke behov for, siger Lars Ive om at sejle på sin Xp 38 med kulfibermast. Læs, hvad den tidligere KDY-formand mener om Xp38eren. Artiklen er hentet fra arkivet.

Her er årets fem European Yacht of the Year-vindere

Få europæiske værfter kan prale af at have produceret en bådtype, der gør det så godt, at den tager én af de eftertragtede priser. Danske X-Yachts er blandt de dygtige vindere med den nye performance-cruiser, X4.0.

23 meter lange Braveheart of Sark bliver trækplaster til Walsteds Åbent hus

- Båden kan lige knibe sig under Svendborgsundbroen, forklarer værkfører Henning Bøgh til Koøjet, Fyns Amts Avis. Båden, der vejer 75 ton, kan ses lørdag den 1. februar.